Συστατικά

3 κουταλιές της σούπας (50 mL) σάλτσα σόγιας

4 κουταλάκι του γλυκού (20 mL) αραβοσίτου

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) κοκκοποιημένο σάκχαρο

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) σέρι ή κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) σησαμέλαιο

Πατάρετε καυτή σάλτσα πιπεριού

1 λίβρες (500 g) χωρίς κόκαλα, μηρούς και στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα

1 φλιτζάνι (250 mL) χιονόπιτα (4 oz / 125 g)

1 γλυκό κόκκινο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) λάδι λαχανικών

1/3 φλιτζάνι (75 mL) ψητό κάσιους

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε φέτες

1 κομμάτι (2 ίντσες / 5 cm) τζίντζερ, κομμένο σε φέτες


Παρασκευή

    Σε μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη σάλτσα σόγιας, το άμυλο αραβοσίτου, τη ζάχαρη, το σέρι, το σησαμέλαιο και τη σάλτσα καυτερή πιπεριά. αφήνω στην άκρη.
    Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια δαγκώματος. αφήνω στην άκρη.
    Αφαιρέστε χορδές από μπιζέλια χιονιού. κόψτε διαγώνια στο μισό. Σπόροι, πυρήνας και κόβουμε κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος. Αφήνω στην άκρη.
    Σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε υψηλή θερμοκρασία. ανακατέψτε το κοτόπουλο, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Μεταφορά στο πιάτο.
    Προσθέστε μπιζέλια, κόκκινη πιπεριά, κάσιους, σκόρδο και τζίντζερ στο γουόκ. σκεπάζουμε και αχνίζουμε έως ότου η κόκκινη πιπεριά γίνει τρυφερή, περίπου 2 λεπτά
    Επιστρέψτε το κοτόπουλο και τυχόν συσσωρευμένους χυμούς στο τηγάνι. πετάξτε για να συνδυάσετε. Ανακατέψτε το μείγμα σάλτσας σόγιας. σιγοβράστε μέχρι γυαλιστερό, περίπου 1 λεπτό.